Kakao 10 %

Kakaový prášek z nepražených ekvádorských kakaových bobů v RAW kvalitě s 10 % kakaového másla.

Ekvádorské kakao je označováno za jedno z nejkvalitnějších, má výjimečnou chuť i aroma Je vyrobeno z NEPRAŽENÝCH ekvádorských kakaových bobů (odrůda Arriba Nacional) v RAW kvalitě. Obsahuje 10 % kakaového másla. Nepražené kakao lze použít na pečení nebo do mléka k přípravě nápoje.

Nejedná se o holandské kakao, které je alkalizované (při této metodě se snižuje obsah zdraví prospěšných flavonoidů, které mají antioxidační účinek).

 

359 Kč / kg
Kategorie: Kakao, karob
Země původu: Ekvádor
Trvanlivost: 20/04/2022
Do jedné zavařovačky (0.7l) se cca vejde: 0,27 kg

Vyrobte si kakaový nápoj:

1/3 kakaa a 2/3 panely

 

Použití kakaa pro výrobu kosmetiky

Pro výrobu tvářenky v malé misce smíchejte mleté kakao nebo karob (hnědá), skořici (oranžová) a namletou sušenou červenou řepu (růžová) v poměru, kterým dosáhnete požadovaného odstínu. Můžete také použít každou ingredienci zvlášť. Následně nanesete prášek kosmetickým štětečkem hned poté, co si natřete obličej hydratačním krémem. Ten pomůže tvářence udržet se na pokožce.

Pro výrobu zvýrazňovače očí smíchejte kohl a kakaový prášek v příslušném poměru pro požadovaný odstín. Namočte malý plochý štěteček do vody nebo domácího spreje na vlasy, pokud chcete, aby zvýrazňovač lépe držel, a pak do prášku v dózičce.

Pro výrobu očních stínů naneste prášek požadované barvy prsty nebo malým štětečkem na oční víčka, která jste předtím natřely hydratačním krémem. Ten pomůže stínům udržet se na pokožce.

Barvy:

Pro efekt přírodního kakaového opálení použijte hydratační krém na ty části těla, kterým chcete dodat barvu. Velkým štětcem na make-up naneste jemně mleté kakao na pokožku (tato metoda je vhodná například pro oblast dekoltu). Nebo si smíchejte v dlani jemně mleté kakao s trochou oleje a natřete na pokožku (ideální na nohy).

(Zdroj: Johnsonová, B. Domácnost bez odpadu; PEOPLECOMM)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: