Kypřící prášek do pečiva BIO
Díky kypřícímu prášku z vinného kamene bude pečení samá radost a vaše moučníky budou neodolatelné!
Jaké má složení?
Kukuřičný škrob BIO 28,5 %, kypřící látka: hydrogenuhličitan sodný 28,5 % , okyselující prostředek: vinan draselný (čistý vinný kámen) 43 %.
Co je vinný kámen a jak vzniká?
Vinný kámen (jak už název napovídá) vzniká, když v sudech zraje víno a je vystaveno nízkým teplotám.
Jaký má vinný kámen vliv na kypření?
V kombinaci s jedlou sodou má jedinečné účinky a vaše těsto bude krásně nadýchané.
Pro koho je kypřící prášek vhodný a kam ho využít?
Tento kypřící prášek je vhodný pro vegetariány i vegany, dokonce i celiaky. Můžete ho využít jako běžný kypřící prášek (do bábovek, koláčů, dortů...). Jeho výhodou je, že ho stačí použít méně, než běžného kypřícího prášku, tedy vám vydrží mnohem déle.
Doporučené dávkování (na 0,5 kg mouky):
- těsta třená – 12 g
- těsta křehká – 8 g
- těsta knedlíková – 4 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Jídlo |
---|---|
Země původu: | Německo |
DMT: | 8. 11. 2025 |
Šarže: | BN53236 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V Covitaru chtějí přinášet na český trh kvalitní, přírodní sušené plody, které byly vypěstovány férově k přírodě i k zemědělcům. A to nám dělá radost! :)
A co zero waste?
Produkty od Covitaru jsou speciální v tom, že nejsou lokální. Jde hlavně o oříšky, sušené ovoce, nebo třeba superpotraviny. Tím pádem je potřeba je k nám nějak dostat - co nejde dělat úplně bez obalu. Skvělé ale je, že v Covitaru dbají na ekologický původ potravin a také na přepravní vzdálenost - jinými slovy, to, co je možné najít v Africe, nebo Turecku, není potřeba vozit z Číny. My pak koupíme základní balení dobrot, díky čemu nedochází k dalšímu přebalování, a také není potřeba další přepravný obal navíc - prostě, jak fíky opustí Turecko, tak je rozbalíme u nás na pultu. A to, co z obalu zůstane, putuje do naši re-Dílny a je přetvořeno v nové, krásné věci. :)
Oficiální info: Covitar, s.r.o., Rybná 716/24, 11000 Praha. IČ: 03507505.