Lahůdkové droždí se sladem

Lahůdkové droždí je výborný pomocník v kuchyni – ochutí a zvýrazní chuť jídla. Chutí i vůní připomíná parmezán.

Lahůdkové droždí je deaktivované – nedá se tedy použít na kynutí.

Lahůdkové droždí se vyrábí na substrátu bohatém na cukry – může to být třeba melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae se nechají několik dnů pomnožit. Potom se směs suší do podoby jemných vloček a při sušení lehce ohřívá na teplotu lehce převyšující 40 °C, aby se droždí deaktivovalo.

Použití: Výborně dochutí pomazánky, omáčky, rizota, pesta, polévky…

Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Složení: Sušené inaktivované kvasnice, sladový výtažek 7 %.

Slad se nejčastěji vyrábí z ječmene, proto je tento druh droždí s lepkem.  

 
 

 

Momentálně nemáme skladem
380 Kč / kg
Kategorie: Dochucovadla, omáčky, zavařeniny
Minimální trvanlivost do:: 30/06/2021
Země původu: Francie
Do jedné zavařovačky (0.7l) se cca vejde: 0,16 kg

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 1 345 kJ / 320 kcal
Tuky: 4,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 1,6 g
Sacharidy: 9,0 g
z toho cukry: 9,0 g
Vláknina: 27,0 g
Bílkoviny: 47,0 g
Sůl: 0,5 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: