Ovocný pektin
Citrusové zahušťovadlo pro domácí džemy a marmelády. Je přirozeně bezlepkový, a tak se jej nemusí obávat ani osoby s bezlepkovou dietou.
Návod k použití: Ocištěné a vypeckované ovoce (900–1000 g) rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li vyrobit tužší marmeládu nebo máme-li hodně štavnaté ovoce jako jsou třešně, višně, maliny, použijeme pouze 800–900 g ovoce. 20 g pektínu smícháme s 900–1000 g cukru a nasypeme do ovoce. Za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme 3–5 minut. Podle chuti můžeme přidat kyselinu citronovou nebo cukr. Odebereme případnou pěnu a horkou marmeládu opatrně nalijeme do steriliyovaných skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
Charakteristika:
- citrusové zahušťovadlo pro domácí džemy a marmelády
- obsahuje pouze citrusový pektin
- 20 g vystačí na 1 kg ovoce
- ideální pro kyselejší ovoce
- přirozeně bez lepku
Složení: želírující látka: citrusový pektin
Kategorie: | Potraviny |
---|---|
DMT: | 1/07/2023 |
Do jedné zavařovačky (0.7l) se cca vejde: | 0,48 kg |