Sladké kváskové pečení s cukrem i bez kniha

Kváskový receptář 88 našich národních sladkých dobrot ve dvou variantách slazení - s cukrem a s tekutým sladidlem.

 
Máme! (1 ks)
Značka: Jana Berková
360 Kč / ks
Kategorie: KNIHY a ČASOPISY
Sladké kváskové pečení s cukrem i bez  kniha
Český produkt

S receptářem budete tvořit, péct a mlsat

pečivo, které si doma běžně děláte z kvasnic, prášku do pečiva a sody. 

  • BÁBOVKY A SLADKÉ CHLEBÍČKY různých chutí. Z bábovek si pochutnáte například na kávové, čajové, třené, višňové, kokosové, medové, perníkové, vodové. Rychlé chlebíčky si upečete z jogurtu, tvarohu, oleje, zajímavě vypadá zamotaný trojchlebíček s mákem.
  • Z MOUČNÍKŮ NA PLECH vás navnadím na Hraběnčiny řezy, Míša řezy, Margot, Prošívanou deku, dva jablečné koláče, Kuličkové řezy, Makovec, Citrónový moučník a spoustu dalších.
  • Upéct si můžete kváskové BUCHTY Honzovky v několika variantách těsta i náplně. 
  • Kapitolou KOLÁČE A PLNĚNÉ PEČIVO budete asi listovat stále sem a tam, protože bude těžké si vybrat, jestli upéct klasické koláče – Hanácké, Frgále, Chodské, nebo místní – Hlucké, Volarské koláče, Petra Voka, nebo vláčné Jogurtové, či tvořivé Zamotané a Rohlíčkové. Na jazyku se vám budou rozplývat máslové drobné Baťovy koláčky. A pro případ, že vám dojdou vejce, upečete si i bez nich Povidlový závin nebo Rohlíčkové věnečky
  • V kapitole PEČIVA BEZ NÁPLNĚ najdete suky, pletýnky, rohlíčky, loupáky, věnečky, např. z tvarohu, bez vajec, s máslem i s olejem.
  • A na závěr si upečte DROBNÉ PEČIVO A MLSÁNÍ. Vyberte si třeba Kroucené makové tyčky, Mrkvánky, Koblihy z trouby, Františky, Žloutkové rohlíčky, také různé tvary z ovesného kvásku anebo Tvarohové pusinky slazené jen rozinkami.

 

Série kváskových kuchařek od Jany Berkové opravdu stojí za to! Máme je osobně vyzkoušené. Recepty nejen skvěle chutnají, ale skutečně fungují podle receptu, což ve světe kvásku není úplně běžné. :-)

 

Autorka Jana Berková o sobě říká:

Život s Kváskem mě MOC baví a naplňuje.

Jako profesionální kvásková kuchařka a autorka kváskových kuchařek šířím věhlas kvásku do světa. Nejraději bych „nakazila“ svou vášní úplně všechny, aby pekli a vařili z kvásku. Daří se mi to v knihách a na kurzech, kde předávám své dovednosti a zkušenosti.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: