Bazalka sušená
Tato zelená bylinka patří mezi kouzelníky v odvětví koření. Nejčastěji se používá při přípravě pokrmů z italské kuchyně, ale našla si cestu i do spousty jiných receptů.
Voňavá, čerstvá
Bazalka je koření, bez kterého si pesto na těstoviny dokážeme jen stěží představit. S plátky rajčat a mozzarelou je výborným předkrmem. Když bazalku smícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, česnekem a hnědým máslem, vznikne nám velmi chutná letní kreace pro vmíchání do rizota. Nebo co taková rajčatová omáčka na těstoviny? Trocha česneku, oregana, bazalky, čubrica a sůl a máte hotovo.
Náš tip: Přidávejte až ke konci vaření, neboť bazalka vařením lehce ztrácí své aroma.
Věděli jste, že? V teplejších krajinách je bazalka sladší a naopak v chladnějším prostředí je mírně hořká.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Koření |
|---|---|
| Pochází z: | Egypt |
| DMT: | 30. 11. 2026 |
| Šarže: | 205285 |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
