Workshopy a jiné akce

U nás se toho pořád děje hodně!

Je libo naučit se péct skvělý kváskový chlebík? Nebo prát a uklízet bez použití chemie? Nebo si posedět u lahodného čaje a dozvědět se, jak se má správně připravovat? Pravidelně děláme spoustu workshopů, besed, povídání nebo promítání. Také se moc rádi se stánkem a dílničkou účastníme mnoha akcí, na které jsme pozváni. Na jaře a na podzim pořádáme náš tradiční Dobrojarmark, který vznikl s cílem podpořit lokální výrobce.

Pokud chcete vědět o všem, co se u nás chystá (nebo také, co všechno už máme za sebou), mrkněte na Události na našem Facebooku.

A pokud máte zájem už rovnou o některý z našich workshopů (třeba Chlebinář - kurz pečení kváskového chleba pro začátečníky), mrkněte tady níže. :)

Chceš se zůčastnit podzimního Dobrojarmarku jako prodejce?

Chceš se zůčastnit podzimního Dobrojarmarku jako prodejce?

A je tady další společné podzimní dobrojarmarkování!

Piš si datum a místo:
sobota, 21. září, od 8:00 do 13:00 na Tržišti Pod Kaštany ve Zlíně.

20240601_114246

 
Co je to Dobrojarmark?

Ve zkratce, je to jarmark lokálních dobrot a krásných věcí, které vyrábí šikovní a inspirativní lidé z okolí Zlína. Pořádáme ho pravidelně již od roku 2017 a od samého začátku je to akce, která má podpořit domácí a poctivou produkci a dostat ji blíž k lidem. Naší misí je také vzájemně propojovat komunitu, sdílet své zkušenosti, vzájemně se poznat a inspirovat a vytvářet si vztahy, které přesahují samotný prodejní den - ať už mezi prodejci navzájem, nebo mezi prodejci a zákazníky, kteří se s láskou a radostí vracejí. 

 
Chceš se zapojit jako prodejce?

Tak pojď do toho! Hledáme všechny, kteří s láskou a svýma rukama vyrábí, vaří, pečou, fermentují, pěstují a jinak přivádějí na svět dobroty a krásné věci, o které se chtějí podělit s ostatními. Nejde nám jen o samotný prodej, ale chceme celou myšlenku dostat dál, zaostřit na důležitost lokálních zdrojů, komunit a společného sdílení. Pokud je to něco, s čím souzníš, tak se na tebe moc těšíme!

Napiš nám na prodejna@bezobalac.cz a domluvíme se dál, co a jak!

 
Praktické informace, které by tě mohly zajímat

Počet stánků na Dobrojarmarku je omezený místem na Tržišti Pod Kaštany. Díky Tržišti ale máme perfektní zázemí, které můžeš využít. K dispozici je stolek s markýzou, sociální zařízení a tekoucí pitná voda. Stačí tedy, když jen dorazíš se svými produkty. V den akce bude potřeba přijít dřív, protože Tržiště je v centru města a tedy pro při-parkování auta bude stanovený přesný čas. 

Cena, kterou je potřeba zaplatit za jeden stánek je 100 korun.

Chlebinář – kurz pečení kváskového chleba pro začátečníky

Chlebinář – kurz pečení kváskového chleba pro začátečníky

Zažijte vůni čerstvého chleba ve vlastní kuchyni.
Naučte se péct domácí kváskový chleba, na který vám stačí základní suroviny a vybavení, které už teď máte doma.

Co se dozvíte?
- co je kvásek a jak se o něj starat
- co potřebujete na pečení chleba
- návod na chleba od mouky po křupavou kůrku

Zjistíte, že upéct si vlastní chleba může být rychlejší než obléknout dvě děti a dojít s nimi do pekárny.

IMG_0165


Pro koho je kurz určený?

Kurz je určený pro kváskové začátečníky. A také pro ty, kteří už někdy chleba pekli, ale vzdali to, protože jim to přišlo
zdlouhavé a komplikované.

Domácí chleba zvládne upéct každý, klidně i:
- rodiče s dětmi za zadkem
- unavení pracující
- děti od 15 let

Untitled design-7

Kdo vás naučí péct chleba?

Jmenuju se Alžběta Vintrová a chleba peču už 10 let. Začínala jsem s jedním 
dítětem za zadkem a druhým na cestě.

Kromě chleba někdy dělám z kvásku také vánočku, palačinky, buchty, bábovku, vdolky, dalamánky.

Ukážu vám rychlou a jednoduchou cestu, abyste v kuchyni netrávili moc času. Protože hrát si můžete jednou za čas, ale jíst se musí každý den.

Vedla jsem první kurzy kváskování v Bezobaláči a teď se jako lektorka vracím.

Těším se, že mi na odchodu řeknete: „Kdybych věděl(a), že je to tak jednoduché, tak jsem začal(a) už dávno.“

 

Untitled design-7


Co s sebou potřebujete?
 

Vezměte si skleničku na kvásek. Dostanete do ní můj odolný a živý kvásek. A mísu na těsto + vařečku, pokud chcete už v sobotu ráno péct.
Jinak stačí chuť učit se.

Zvládnu to?

Na to vsadím svůj kvásek. Představím vám jednoduchý recept, který zabere minimum času a vždy se povede.
Příprava chleba trvá 2 × 8 minut + 45 minut pečení.
Poradím vám, jak si proces načasovat při různém denním režimu.

Kdy a kde?

Bezobaláč: Dlouhá 497, Zlín (vedle Zelenáčovy šopy).
V pátek večer 18–21 hod. Nejbližší termíny najdete na Facebooku a v přihlašovacím formuláři.
 

Kolik kurz stojí?

Cena kurzu včetně kvásku a ochutnávky hotového chleba je 650 Kč.
Jestli se chcete do pečení opravdu hned pustit, objednejte si balíček kurz + mouka na 13 chlebů (4 kg žitné + 6 kg pšeničné) za 1000 Kč.
Vezměte s sebou kamarádku. Kurz se uskuteční jen při přihlášení 5 a více zájemců.

 Přihlaste se zde 

Fakturu vám pošlu během 24 hodin. Počítat s vámi budu od okamžiku zaplacení.

IMG_2290IMG_2127