Citróny Vakalou z Kréty
To jste nikde nezažili. Sluncem zbarvené krétské citróny, s tolik šťávy a s intenzivní vůní.
Přírodní, bez chemie, od lokálních pěstitelů - pro váš dokonalý čaj, limonádu i kuchyni.
Co dělá krétské citrony výjimečnými?
Jsou pěstované krétskými farmáři ekologickou cestou, bez chemických postřiků, v souladu s tradičními metodami. Jsou chuťově unikátní - méně kyselé, s jemným sladkým nádechem. Mají více šťávy a více vitamínů než citrony z jiných oblastí, zemí. Jsou perfektní do kuchyně, na marinády, saláty, do nápojů i sladkých dezertů.
Citrony obsahují velké množství kyseliny askorbové a kyseliny citronové (3,5–8,0 g/100 g), mají přibližně kolem 87 % vody. Proto se využívají jako přírodní okyselovadlo do řady pokrmů, nebo se z nich mačká kyselá šťáva. Dále obsahují bioflavonoidy, pektin, vonné silice, provitamin A, vitamin B, cca 3 % sacharidů.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čerstvé ovoce a zelenina |
---|---|
S láskou vypěstováno: | Kréta |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář