Od 16.3.2020 fungujeme dočasně jako výdejna. Zboží si objednejte předem telefonicky, emailem, nebo přes eshop a vyzvedněte si jej později. Děkujeme!

Kukuřičný škrob

Kukuřičný škrob je odtučněná a velmi rafinovaná kukuřičná mouka. Jedná se o komplexní sacharid získaný ze zrna kukuřice. Nutriční hodnotu nemá vysokou a pro svou schopnost zahušťovat se používá do omáček, moučníků, přesnídávek, k přípravě pudingu a jiných potravin.

Složení: kukuřičný škrob

Výrobce: Natural Jihlava, firma se specializuje na racionální výživu, makrobiotiku, bezlepkovou dietu, dietní výrobky a další.

Skladem (4,945 kg)
56 Kč / kg
Kategorie: Trvanlivé
Trvanlivost: 30.11.2020
Země původu: CESKO
Kukuřičný škrob
Český produkt

Nutriční hodnoty
Energetická hodnota: 1513 kJ / 356 kcal
Tuky: 0,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 88 g
z toho cukry: 0,5 g
Bílkoviny: 0,5 g
Sůl: 0,2 g

TIP: Příprava pudingu

Suroviny: Na 0,5 l kravského mléka potřebuji 40 g suché zmesi tj. cca 36 g kukuřičního škrobu + cca 4 g příchutě jako kakaa, karobu nebo prášek z lyofilizovaného ovoce. Druh a množství sladidla necháme na každého individuální chuti. Např. karob nebo vovoce jsou samo o sobě sladké, takže netřeba vůbec sladit.

Postup: 0,4 l mléka si dám ohřát do hrnce s dvojitým dnem a když se napovrchu začíná dělat škraloub, tak přiliju smíšený škrob s příchutí se zbytkem mléka. Mícham metličkou do požadované hustoty.