Kukuřičný škrob je odtučněná a velmi rafinovaná kukuřičná mouka. Jedná se o komplexní sacharid získaný ze zrna kukuřice. Nutriční hodnotu nemá vysokou a pro svou schopnost zahušťovat se používá do omáček, moučníků, přesnídávek, k přípravě pudingu a jiných potravin.
Náš tip: Udělejte si doma vlastní puding. Na 0,5l tekutiny (vody, rostlinného nebo živočišného mléka) přidejte 36g škrobu. 0,4l tekutiny nejdřív ohřejeme a těsně před varem vlijeme poslední "decovku" v rozmíchaným škrobem a případně kakaem, karobem, vanilkou, nebo jiným dochucením. Mícháme do požadované hustoty.
Jaké je složení?
100 % kukuřičný škrob.
Jak je balen?
K nám chodí ve velkém papírovém balení, které se snažíme dál zpracovávat. Vám ho samozřejmě nasypeme do vlastních nádob. :)
Výživové údaje na 100 g výrobku: energie: 41513 kJ / 356 kcal • tuky: 0,6 g • z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g • sacharidy: 88 g • z toho cukry: 0,5 g • bílkoviny: 0,5 g • sůl: 0,2 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Škrob |
---|---|
Země původu: | Česká republika |
DMT: | 31. 12. 2024 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Humpolecká 286/28, 586 01 Jihlava