Lahůdkové droždí
Lahůdkové droždí je výborný pomocník v kuchyni – ochutí a zvýrazní chuť jídla. Chutí i vůní připomíná parmezán.
Lahůdkové droždí je deaktivované – nedá se tedy použít na kynutí.
Lahůdkové droždí se vyrábí na substrátu bohatém na cukry – může to být třeba melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae se nechají několik dnů pomnožit. Potom se směs suší do podoby jemných vloček a při sušení lehce ohřívá na teplotu lehce převyšující 40 °C, aby se droždí deaktivovalo.
Použití: Výborně dochutí pomazánky, omáčky, rizota, pesta, polévky. Nevhodné na pečení.
Skladování: V suchu a chladu
Složení: Sušené inaktivované kvasnice (obsahuje lepek/glutén)
Kategorie: | Dochucovadla, omáčky, zavařeniny |
---|---|
DMT: | 31/12/2021 |
Šarže: | 31/12/2021 |
Země původu:: | Spanelsko |