Pampelišková káva z praženého kořene
Víte, co je nejlepší? Že teď můžete mít kávu, aniž byste vzali do ruky jediné zrnko a aniž byste do sebe vpravili molekulu kofeinu.
Připravíte ji totiž z pampelišky. Pražený kořen známé léčivky je libě nahořklý, lehce sladký a oříškový, navíc prospívá řadě tělesných pochodů.
A co je naprostá bomba – nápoj z něj uděláte klidně v kávovaru nebo na filtru. Kdo má raději klasiku, zalije lžičku pampeliškového kafe horkou vodou.
Jak jej připravit?
- Pampeliškovou kávu zalijte vodou o teplotě 90-95 °C v poměru 1 čajová lžička na 100 ml vody.
- Luhujte 3-5 minut v přikrytém šálku, poté přeceďte.
- Pampeliškovou kávu můžete taktéž připravit v pákovém kávovaru, french presu nebo chemexu.
Jaké má složení?
100 % Pampeliška kořen.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Káva a nekáva |
|---|---|
| Země původu: | EU |
| DMT: | 26. 11. 2026 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
