Špalda loupaná BIO
Špaldou to u firmy Probio začalo. Špaldu nezná nikdo tak dobře jako oni. Jen v jejich bio mlýně ji umí loupat tak šetrně a jemně, aby v ní zůstal obilný klíček a maximum živin. Je výjimečná svým složením a zajímavou oříškovou chutí.
Jak špaldu využít?
Tato obilovina se dá využít na mnoho způsobů. Vařená, třeba se smaženou cibulkou, grilovanou zeleninou, jako zajímavá příloha.
Základní recept: Špaldu je vhodné namočit minimálně na 8 hodin, ideálně přes noc a poté cca 50 minut vařit. Odměnou bude skvělá, oříšková, minerální chuť.
Špaldu je možné rozemlít na mouku nebo z ní udělat vločky. Nnabízime čerstvé, namleté přímo na naši prodejně.
Podobně jako ostatní obilniny ji můžete přidat do masových či zeleninových směsí, salátů. Je vhodná k zapékání, jako zavářka do polévky, k přípravě karbanátků, netradičního rizota.
Složení: 100 % špalda bio
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75%
Kategorie: | Obiloviny (zrna) |
---|---|
Země původu: | eu, ČR |
Minimální trvanlivost do:: | 17/08/2021 |
V čem je pro nás špalda přínosná?
Špalda má vysoký obsah bílkovin, je zdrojem kvalitních tuků, komplexních sacharidů, vlákniny, minerálů a vitamínů. Špalda je oblíbená především pro svou lehkou stravitelnost a pozitivní působení na imunitní systém, posiluje oslabené zažívání, slinivku i slezinu. Je vhodná pro rekonvalescenty, děti i sportovce. Pro svůj vysoký obsah vlákniny a nízký glykemický index pomáhá při redukci hmotnosti i tím, že po dlouhou dobu nebudete mít pocit hladu. Je to i díky hodnotným polysacharidům, které si organismus postupně rozkládá na jednoduché cukry. Komplexnost těchto potravin je to nejdůležitější proč bychom měli špaldu i ostatní plodiny pravidelně konzumovat. Kvalitu špaldy oceňovali před mnoha stovkami let i léčitelé jako např. Sv. Hildegarda.
Průměrné výživové údaje ve 100 g
- Energie: 1530 kJ / 362 kcal
- Tuky: 4,1 g
- z toho nasycené nemastné kyseliny: 0,51 g
- Sacharidy: 61,2 g
- z toho cukry: 4,8 g
- Vláknina: 9,5 g
- Bílkoviny: 15,4 g
- Sůl: 0 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.