Cukr přírodní řepný nerafinovaný
Řepný cukr má charakteristickou chuť a vůni, obsahuje mnohem více původních esenciálních látek než bílý cukr rafinovaný. Především obsahuje vysoké množství hořčíku, vápníku, sodíku a draslíku. Navíc je od nás z Moravy - vyrábí ho Cukrovar Vrbátky na Hané, který má za sebou dlouhou tradici více než 150 let.
Jeho zabarvení se pohybuje na stupnici od světle béžové, přes zlatavou až po tmavě hnědou - zabarvení je způsobeno melasou, nedostatečně oddělenou od cukru v procesu výroby. U přírodního cukru se nepoužívá rafinace a chemické bělení, proto je zachován obsah významných látek. Přírodní cukr obsahuje draslík, sodík, vápník, hořčík a řadu aminokyselin. Jeho použití téměř odpovídá použití rafinovaného cukru. Je vhodný např. ke slazení kávy, čaje, k pečení perníků a jiných moučníků. Melasa je plnohodnotným vedlejším produktem výroby cukru.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Cukr, sůl, panela |
---|---|
Vyrobeno: | Česká republika - Vrbátky u Prostějova |
Šarže: | 20. 2. 2024 |
DMT: | neomezeno |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.