Fazole malá barevná
Barevné fazole jsou vynikající do polévek, na fazolový salát nebo třeba Bretaňské fazole. Díky své čerstvosti se rychle vaří. Pokud je namočíte přes noc, tak se v obyčejném hrnci vaří 30 - 40 minut, dle typu sporáku. Bez namočení 60 - 70 minut.
Fazole patří mezi potraviny, které by neměly v našem jídelníčku chybět. Představují totiž významný zdroj vlákniny, jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny a hlavně obsahují velké množství vápníku a draslíku a dále kyselinu listovou, fosfor, hořčík, jód a železo, niacin i provitamín A. Jsou dobré na srdce, krevní oběh a vysoký krevní tlak. Díky obsahu vlákniny pomáhají regulovat funkci střev.
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Luštěniny |
---|---|
Pochází z: | Polsko |
DMT: | 31. 10. 2024 |
Do jedné zavařovačky (0.7l) se cca vejde: | 0,520 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.