Fazole velká švábka
Stará známá klasika. Ideální do fazolového guláše :)
Tyto fazole mají krásnou purpurovou strakatou barvu. Jsou výtečné a zároveň zásobárnou živin. Patří neodmyslitelně také do mexické kuchyně.
Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny a hlavně obsahují velké množství vápníku a draslíku a dále kyselinu listovo, fosfor, hořčík, jód a železo, niacin i provitamín A. Jsou dobré na srdce, krevní oběh a vysoký krevní tlak. Díky obsahu vlákniny pomáhají regulovat funkci střev.
Použití: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody alespoň na 4 až 6 hodin. Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě asi 60 minut do změknutí. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Jedná se o typickou součást mexické kuchyně. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha.
Kategorie: | Jídlo |
---|---|
DMT: | 31/08/2021 |
Země původu: | Maďarsko |
Do jedné zavařovačky (0.7l) se cca vejde: | 0,5 kg |
Šarže: | 534 |