Kuchařka Tak akorát kniha
Tak akorát receptů, surovin, času, zdraví.
Kuchařka, která vám nebude ležet na poličce
A to myslíme opravdu - sami podle ní vaříme! Je veganská, ale přitom si na dobrůtkách smlsnou i všejedi. :)
V knize najdete téměř 200 receptů. Jsou krásně nafoceny, ale také skvěle chutnají. Knížka má nádherné fotografie, má 272 stran a rozhodně se hodí i jako dárek.
Napsala ji Iveta Čížová a sama o ni píše:
Nevaříte, protože vám to přijde složité? Možná patříte k těm, co už si koupili tři kuchařky, ale nakonec je jen odložili na poličku, protože každý recept si žádal jiné suroviny.
V téhle sice najdete pár (pro někoho) netradičních a klíčových přísad, ale budete je tam potkávat často a všechny vám je představím v úvodní kapitole.
Tahle kuchařka vám pomůže spotřebovat to, co si podle ní nakoupíte. Neplýtváme, nevyhazujeme. Když vám zbude uvařená rýže, lehce si v rejstříku najdete, ve kterých receptech se ještě objevuje. Taky vám řekne, co dělat, když vám doma dozraje víc banánů najednou. Nebo když od babičky odjedete s náručí plnou cuket.
Poradí, jak využít zeleninu od kořene až po listy, na jaké způsoby jde připravit obyčejný brambor a zvyknete si mít doma namočenou cizrnu.
Kuchařka je veganská. Nepotřebujete vejce, mléčné výrobky nebo máslo a vy zjistíte, že se bez nich obejdete. Všechny recepty jsou testovány na nejrůznějších lidech s odlišnými stravovacími návyky a nevyzpytatelnými chuťovými buňkami.
A navíc – Tak akorát – švédsky lagom. Kromě toho, že je v severských zemích jídlo a pití spojeno se šťastným způsobem života – uvařit si s přáteli, sednout do útulné kavárny, dát si doma pod dekou horké kakao – také zdůrazňují, ať je všeho tak akorát. Ani málo, ani moc.
Co v knize najdete?
Téměř 200 receptů rozdělených do kapitol:
- Jak začít?
- Staré oblíbené chutě a dochucování
- Vyváženost jídelníčku, čas a peníze
- Nevyhazujeme, spotřebujeme
- Co s sebou do krabičky
- Suroviny, které si zvyknete mít doma
- Snídaně, slané i sladké, brzké i pozdní
- Piknik, o kterém jste nevěděli s dostatečným předstihem
- Roadtrip – sendviče 10x jinak a 10 tipů na pomazánky k tomu
- Grilovačky aneb co všechno se dá marinovat
- Taky bude párty (víno a pivo je potřeba něčím proložit)
- Vánoce, svátky klidu a míru s rostlinným hlívakaprem a datlovou kuličkou
- Raw, s lepkem i bez.. Ty nejoblíbenější dezerty a sladká esa Báry a Lenky ke kávě
- Není salát jako salát a domácí dipy i pesta k tomu
- Léto i podzim, jaro i zima
- Hambáče a burrita – fast food v jiném světle
- Zveganizovanou Itálii, Indii, i moje rodné Valašsko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.