kniha - kuchařka Tak akorát

Kuchařka, která vám nebude ležet na poličce

Chcete odlehčit jídelníček rostlinnou stravou? Nebo se tak rozhodl někdo umanutý vedle vás a vy nevíte, co mu připravit k jídlu?

Co v knize najdete?

Téměř 200 receptů rozdělených do kapitol:

  1. Jak začít?
  2. Staré oblíbené chutě a dochucování
  3. Vyváženost jídelníčku, čas a peníze
  4. Nevyhazujeme, spotřebujeme
  5. Co s sebou do krabičky
  6. Suroviny, které si zvyknete mít doma
  7. Snídaně, slané i sladké, brzké i pozdní
  8. Piknik, o kterém jste nevěděli s dostatečným předstihem
  9. Roadtrip – sendviče 10x jinak a 10 tipů na pomazánky k tomu
  10. Grilovačky aneb co všechno se dá marinovat
  11. Taky bude párty (víno a pivo je potřeba něčím proložit)
  12. Vánoce, svátky klidu a míru s rostlinným hlívakaprem a datlovou kuličkou
  13. Raw, s lepkem i bez.. Ty nejoblíbenější dezerty a sladká esa Báry a Lenky ke kávě
  14. Není salát jako salát a domácí dipy i pesta k tomu
  15. Léto i podzim, jaro i zima
  16. Hambáče a burrita – fast food v jiném světle
  17. Zveganizovanou Itálii, Indii, i moje rodné Valašsko

Autorka: Iveta Čížová

Počet stran: 272

Vazba: V4 – kvalitní šitá vazba v měkkých deskách

Formát: 160 x 230 mm

1.  vydání, 2019, Praha

Položka byla vyprodána…
Momentálně nemáme skladem
460 Kč / ks
Kategorie: KNIHY a ČASOPISY
Položka byla vyprodána…
Snímka
Český produkt

Nevaříte, protože vám to přijde složité? Možná patříte k těm, co už si koupili tři kuchařky, ale nakonec je jen odložili na poličku, protože každý recept si žádal jiné suroviny.

V téhle sice najdete pár (pro někoho) netradičních a klíčových přísad, ale budete je tam potkávat často a všechny vám je představím úvodní kapitole.

Tahle kuchařka vám pomůže spotřebovat to, co si podle ní nakoupíte. Neplýtváme, nevyhazujeme. Když vám zbude uvařená rýže, lehce si v rejstříku najdete, ve kterých receptech se ještě objevuje. Taky vám řekne, co dělat, když vám doma dozraje víc banánů najednou. Nebo když od babičky odjedete s náručí plnou cuket.

Poradí, jak využít zeleninu od kořene až po listy, na jaké způsoby jde připravit obyčejný brambor a zvyknete si mít doma namočenou cizrnu.

Kuchařka je veganská. Nepotřebujete vejce, mléčné výrobky nebo máslo a vy zjistíte, že se bez nich obejdete. Všechny recepty jsou testovány na nejrůznějších lidech s odlišnými stravovacími návyky a nevyzpytatelnými chuťovými buňkami.

A navíc – Tak akorát – švédsky lagom. Kromě toho, že je v severských zemích jídlo a pití spojeno se šťastným způsobem života –  uvařit si s přáteli, sednout do útulné kavárny, dát si doma pod dekou horké kakao – také zdůrazňují, ať je všeho tak akorát. Ani málo, ani moc.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: