Mungo BIO
Mungo - dnes vaří šéfkuchař z Číny!
Mungo - malé zelené fazolky vynikají charakteristickou vůní a spoustou cenných živi. Můžete si je dopřát v salátu, polévce či přidávat do masových i zeleninových pokrmů. Nejčastěji se konzumují naklíčené.
Jak klíčit? Fazolky důkladně propláchněte a namočte přes noc do mísy. Ráno vodu slijte, několikrát je propláchněte a nechte odkapat. Vraťte fazole do misky, překryjte navlhčenou látkou a nechte klíčit. Nezapomeňte pravidelně asi 2-3x denně proplachovat a udržovat dostatečnou vlhkost. Po 2-3 dnech jsou výhonky připravená ke konzumaci. Chutí připomíná zelený hrášek, jsou šťavnaté a příjemně křupavé. Naklíčené mungo přidávejte do pokrmů syrové nebo jen krátce blanšírujte, abyste využili co nejvíce obsažených živin. Ale pozor naklíčeného munga snězte maximálně jednu hrst denně!
Složení: mungo bio
Skladování: Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70%
Kategorie: | Luštěniny |
---|---|
Země původu: | Čína |
DMT: | 30/06/2022 |
Do jedné zavařovačky (0.7l) se cca vejde: | 0,58 kg |
Šarže: | 2073900 |