Mungo BIO

Mungo - dnes vaří šéfkuchař z Číny!

Mungo - malé zelené fazolky vynikají charakteristickou vůní a spoustou cenných živi. Můžete si je dopřát v salátu, polévce či přidávat do masových i zeleninových pokrmů. Nejčastěji se konzumují naklíčené.

Jak klíčit? Fazolky důkladně propláchněte a namočte přes noc do mísy. Ráno vodu slijte, několikrát je propláchněte a nechte odkapat. Vraťte fazole do misky, překryjte navlhčenou látkou a nechte klíčit. Nezapomeňte pravidelně asi 2-3x denně proplachovat a udržovat dostatečnou vlhkost. Po 2-3 dnech jsou výhonky připravená ke konzumaci. Chutí připomíná zelený hrášek, jsou šťavnaté a příjemně křupavé. Naklíčené mungo přidávejte do pokrmů syrové nebo jen krátce blanšírujte, abyste využili co nejvíce obsažených živin. Ale pozor naklíčeného munga snězte maximálně jednu hrst denně!

Složení: mungo bio

Skladování: Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70%

 

 

122 Kč / kg
Kategorie: Luštěniny
Země původu: Čína
Datum spotřeby: 30/06/2022
Do jedné zavařovačky (0.7l) se cca vejde: 0,58 kg
Šarže: 2073900
Mungo BIO
BIO

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 1281 kJ/304 kcal
Tuky 1,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 42 g
z toho cukry 3,1 g
Vláknina 17 g
Bílkoviny 23 g
Sůl 0,02 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: