Jsme bezobalová prodejna ve Zlíně. Objednané zboží nezasíláme poštou. Objednávku si můžete vyzvednout u nás na prodejně a každý čtvrtek rozvážíme po Zlíně. :-)

Rozinky Sultánky BIO

Rozinky zvané sultánky jsou získávány sušením velkých žlutozelených hroznů a vynikají plností chuti a měkkostí. Naše sultánky byly vypěstovány podle zásad kontrolovaného ekologického zemědělství převážně v regionu Salihli u západního pobřeží Turecka. Tyto rozinky jsou nesířené, což znamená, že nebyly konzervovány oxidem siřičitým či siřičitany. Místo obvyklého síření byly použity alternativní metody zajišťující potřebnou trvanlivost. Před sušením se sklizené hrozny krátce ponoří do 5%-ního roztoku potaše (uhličitanu draselného) s trochou bio olivového oleje. Tak se zkrátí doba sušení na sluníčku a zmenší se tím riziko změny počasí. Sultánky se suší jenom tři až pět dní a uchovají si během tohoto procesu svou světlou barvu - a bez síření! Po sušení se sultánky omyjí a ručně roztřídí. Slepování sultánek se zabrání orosením bobulek trochou bio slunečnicového oleje. Koncentrace oleje nesmí přesáhnout 0,5 %.

Použití: Jsou vynikající na pečení a vaření, do jogurtu, musli a desertů. Používáme je také jako náhražku cukru a ostatních sladidel. Stejně jako ostatní sušené ovoce, i rozinky jsou koncentrovaným zdrojem energie, cukru a živin. Mimo jiné obsahují vlákninu (cca 5,4 g na 100 g) a v menším množství i železo, draslík a vitaminy řady B.

Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.

132 Kč / kg
Kategorie: Sušené ovoce a zelenina
Země původu: Turecko
Minimální trvanlivost do:: 30/4/2021
Do jedné zavařovačky (0.7l) se cca vejde: 0,400 kg
Šarže: 2061001
Rozinky Sultánky BIO
BIO

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 1279 kJ/302 kcal
Tuky 0,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 68 g
z toho cukry 67 g
Vláknina 5,2 g
Bílkoviny 2,5 g
Sůl 0,05 g
Vápník 52 mg (6,3 % DDD)
Železo 1,8 mg (13 % DDD)
Draslík 860 mg (25 % DDD)
Vitamin B1 0,1 mg (7 % DDD)
Vitamin B2 0,08 mg (5 % DDD)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: