Rozinky Sultánky BIO
Rozinky zvané sultánky jsou získávány sušením velkých žlutozelených hroznů a vynikají plností chuti a měkkostí.
Tyto rozinky jsou nesířené, což znamená, že nebyly konzervovány oxidem siřičitým či siřičitany.
Místo obvyklého síření byly použity alternativní metody zajišťující potřebnou trvanlivost.
Před sušením se sklizené hrozny krátce ponoří do 5%-ního roztoku potaše (uhličitanu draselného) s trochou bio olivového oleje. Tak se zkrátí doba sušení na sluníčku a zmenší se tím riziko změny počasí.
Sultánky se suší jenom tři až pět dní a uchovají si během tohoto procesu svou světlou barvu - a bez síření! Po sušení se sultánky omyjí a ručně roztřídí.
Slepování sultánek se zabrání orosením bobulek trochou bio slunečnicového oleje. Koncentrace oleje nesmí přesáhnout 0,5 %.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota | 1279 kJ/302 kcal |
---|---|
Tuky | 0,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 68 g |
z toho cukry | 67 g |
Vláknina | 5,2 g |
Bílkoviny | 2,5 g |
Sůl | 0,05 g |
Vápník | 52 mg (6,3 % DDD) |
Železo | 1,8 mg (13 % DDD) |
Draslík | 860 mg (25 % DDD) |
Vitamin B1 | 0,1 mg (7 % DDD) |
Vitamin B2 | 0,08 mg (5 % DDD) |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené ovoce a zelenina |
---|---|
Země původu: | Turecko |
DMT: | 31. 3. 2025 |
Šarže: | L24403 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.