Špaldová krupice

Špaldová krupice se výborně hodí na zahušťování polévek, krupicovou kaši, na knedlíky, halušky, noky nebo nákyp.

Krupice je nahrubo umleté zrno obilí. Mezi krupicí a moukou je rozdíl pouze v hrubosti mletí. Hrubá mouka je o něco jemněji namletá krupice.

Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.

Složení: namleté zrno špaldy

 

Položka byla vyprodána…
Momentálně nemáme skladem
42 Kč / kg
Kategorie: Obiloviny (zrna)
Minimální trvanlivost do:: 30.11.2020
Země původu: Maďarsko
Položka byla vyprodána…
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota 1446 kJ / 345 kcal
Tuky 1,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0 g
Sacharidy 63,9 g
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 16,7 g
Sůl 0 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: