Tamari sojová omáčka BIO

Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.

Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.

Použití: dresink na saláty, marinády, polévky, omáčky, zeleninové směsi...

Složení: SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol (z cukrové třtiny) 1,6 %, fermentační činidlo: Aspergillus oryzae. Může obsahovat stopy lepku.

Skladování: Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.

Máme skladem (1,47 kg)
350 Kč / kg
Kategorie: Dochucovadla, omáčky, zavařeniny
Minimální trvanlivost do:: 25/05/2022
Země původu: Japonsko
Šarže: 8955617906774
Tamari sojová omáčka BIO
BIO

Výživové údaje na 100 ml:

Energetická hodnota 300 kJ / 71 kcal
Tuky: 0,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 8,7 g
z toho cukry: 2,0 g
Bílkoviny: 8,3 g
Sůl: 13,5 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: