Žito ozimé BIO
Žito vám dodá houževnatost a sílu
Žito je odvozeno od slova žít. Jedli ho již staří Slované. Lidé, kteří jedí žito, mají prý odolný imunitní systém, jsou houževnatí, pevní a zdraví. Uvařte si ho jako přílohu či v kombinaci s rýží, velmi dobře chutná smíchané s osmaženou cibulkou a zeleninou. Vařené mleté žito je skvělé na kaše, placky a karbanátky. Žijte a buďte silní a odolní jako žito.
Žito je možné rozemlít na mouku nebo z ní udělat vločky. Nabízime čerstvé, namleté přímo na naši prodejně.
Složení: 100 % žito bio
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75%
Kategorie: | Obiloviny (zrna) |
---|---|
Země původu: | eu, ČR |
DMT: | 25/07/2022 |
Do jedné zavařovačky (0.7l) se cca vejde: | 0,500 kg |
Šarže: | A02000183CZE |
- bez chemických ochranných prostředků
- bez chemických hnojiv
- bez splaškových kalů
- bez chemických postříků, které prodlužují dobu skladovatelnosti
- bez chemických postříků, které zkracují délku stébla obilí
- z neošetřených a geneticky nemodifikovaných semen
- ve zdravé a správně obdělávané půdě, která obsahuje všechny důležité složky
Průměrné výživové údaje ve 100 g
- Energie: 1522 kJ / 360 kcal
- Tuky: 1,6 g
- z toho nasycené nemastné kyseliny: 0,2 g
- Sacharidy: 70,3 g
- z toho cukry: 1,1 g
- Vláknina: 12,8 g
- Bílkoviny: 9,7 g
- Sůl: 0,01 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář