Žito ozimé BIO

Značka: PRO-BIO

V Česku je to jedna z nejoblíbenější obilovin. Je bohatým zdrojem vlákniny a jeho pekařské vlastnosti jsou legendární -  kdo by neznal žitný kvas a kváskový chléb? Lidé, kteří jedí žito, mají prý odolný imunitní systém, jsou houževnatí, pevní a zdraví. 

Doma jej skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75%.

Namlít mouku, vločky?
Dostupnost Máme! (4,326 kg)
40 Kč / kg
Žito ozimé BIO
Značka: PRO-BIO
Žito ozimé BIO
BIO

Jaké je?

V Česku je to jedna z nejoblíbenější obilovin. Je bohatým zdrojem vlákniny a jeho pekařské vlastnosti jsou legendární -  kdo by neznal žitný kvas a kváskový chléb? Lidé, kteří jedí žito, mají prý odolný imunitní systém, jsou houževnatí, pevní a zdraví. 

Doma jej skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75%.

Jak se vyrábí?

Žito je vypěstované v ekologickém zemědělství, bez chemie, bez zásáhů do přirozeného ekosystému. Díky tomu šetříme jak přírodu kolem sebe tak i naše zdraví.

Obiloviny zpracovává firma PROBIO od zrna až po finální výrobek (mouky, krupice, kroupy,..). Používaná technologie umožňuje odebírat zrno téměř "přímo z pole" a zrno se zpracovává od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Je sušeno šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny.

Na co je dobré?

Uvařte si ho jako přílohu či v kombinaci s rýží, velmi dobře chutná smíchané s osmaženou cibulkou a zeleninou. Vařené mleté žito je skvělé na kaše, placky a karbanátky.

Žito je možné rozemlít na mouku nebo z ní udělat vločky. Nabízime čerstvé, namleté přímo na naší prodejně.

Můžete je také nechat naklíčit a obohatit svůj jídelníček o živiny a sílu z jeho klíčků.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Obiloviny (zrna)
Pochází z: Česká republika - Staré Město
DMT: 6. 2. 2026
Šarže: A0240083CZE06082423

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

PRO-BIO, obchodní společnost s r.o., Lipová 40, 788 32 Staré Město