Žito ozimé BIO
V Česku je to jedna z nejoblíbenější obilovin. Je bohatým zdrojem vlákniny a jeho pekařské vlastnosti jsou legendární - kdo by neznal žitný kvas a kváskový chléb? Lidé, kteří jedí žito, mají prý odolný imunitní systém, jsou houževnatí, pevní a zdraví.
Doma jej skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75%.
Jaké je?
V Česku je to jedna z nejoblíbenější obilovin. Je bohatým zdrojem vlákniny a jeho pekařské vlastnosti jsou legendární - kdo by neznal žitný kvas a kváskový chléb? Lidé, kteří jedí žito, mají prý odolný imunitní systém, jsou houževnatí, pevní a zdraví.
Doma jej skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75%.
Jak se vyrábí?
Žito je vypěstované v ekologickém zemědělství, bez chemie, bez zásáhů do přirozeného ekosystému. Díky tomu šetříme jak přírodu kolem sebe tak i naše zdraví.
Obiloviny zpracovává firma PROBIO od zrna až po finální výrobek (mouky, krupice, kroupy,..). Používaná technologie umožňuje odebírat zrno téměř "přímo z pole" a zrno se zpracovává od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Je sušeno šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny.
Na co je dobré?
Uvařte si ho jako přílohu či v kombinaci s rýží, velmi dobře chutná smíchané s osmaženou cibulkou a zeleninou. Vařené mleté žito je skvělé na kaše, placky a karbanátky.
Žito je možné rozemlít na mouku nebo z ní udělat vločky. Nabízime čerstvé, namleté přímo na naší prodejně.
Můžete je také nechat naklíčit a obohatit svůj jídelníček o živiny a sílu z jeho klíčků.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Obiloviny (zrna) |
---|---|
Pochází z: | Česká republika - Staré Město |
DMT: | 6. 2. 2026 |
Šarže: | A0240083CZE06082423 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
PRO-BIO, obchodní společnost s r.o., Lipová 40, 788 32 Staré Město